Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Υπάρχει τουριστική ανάπτυξη στο Δήμο Χαλκιδεων?

Πολλές και  διάφορες συζητήσεις εν' όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι περισσότερες από αυτές στρέφονται γύρω από την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.


Και αναρωτιέμαι! Πότε η υπάρχουσα Δημοτική αρχή κινήθηκε προς αυτήν την κατεύθυνση για το καλό του τόπου??

 Ο Δήμος Χαλκιδεων, κατά την προσωπική μου άποψη, ποτέ δεν έθεσε βασική του στρατηγική προτεραιότητα και έναν από τους κεντρικούς της στόχους,  την ανάδειξη της περιοχής ολόκληρου του Δήμο Χαλκιδεων ως πόλο έλξης, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μέσα από σοβαρό σχεδιασμό και προγραμματισμό, έτσι ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

 

Στρατηγικές κινήσεις για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων:


1.    Να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς που έχει διασφαλίσει μέχρι σήμερα ώστε να «περιχαρακώσει» την τουριστική περίοδο σε επίπεδο αφίξεων και πληρότητας.

2.    Να ενισχύσει την παρουσία του τόσο στις υπάρχουσες όσο και σε νέες αγορές εξειδικεύοντας το τουριστικό μας προϊόν σε ομάδες πληθυσμού που ταξιδεύουν εκτός αιχμής .

3.    Να αναζητήσει τρόπους μεγιστοποίησης τόσο των εσόδων όσο και της μέσης παραμονής στρεφόμενη σε ακόμα περισσότερα ποιοτικά στοιχεία των υποψήφιων επισκεπτών του νησιού.

4.    Να ακολουθήσει δράσεις οι οποίες ακολουθούν τις τάσεις του σύγχρονου Τουριστικού Μarketing συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της εκπόνησης νέας στρατηγικής.

5.    Να σχεδιάσει το μέλλον με βάση τα στοιχεία τουριστικής βιωσιμότητας.

 

 

Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα επιτύχει ο Δήμος Χαλκιδέων εφόσον:

 

1.    Να διατηρήσει την παρουσία του σε βασικές αγορές μέσω εκθεσιακών και διαδικτυακών συμμετοχών.

2.    Να  επεκτείνει την παρουσία του και σε νέες αγορές.

3.    Να ξεκινήσει την οργάνωση επισκέψεων από σημαντικούς δημοσιογράφους και Bloggers, σχετικούς με το διαμορφωμένο τουριστικό προϊόν του νησιού.

4.    Να  αναδείξει την ιστορική και την πολιτιστική του κληρονομιά.

5.    Να ενθαρρύνει τις επαγγελματικές δραστηριότητες που θα διαμορφώσουν νέα και ποιοτικά τουριστικά προϊόντα.

6.    Να βελτιώσει τις τοπικές υποδομές και διευκολύνει την διακίνηση και παραμονή των επισκεπτών.

 



Κωνσταντίνος Ι. Τσάμαρης

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Περιβαλλοντολογος Μηχανικος Τ.Ε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την προσωπικη μου άποψη.Σε κάθε περίπτωση όμως διατηρω το δικαίωμα να μη δημοσιεύονται σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.