Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Αποψη: Εκλογή προέδρου του νεου φορεα της Κεντροαριστεράς

Είμαστε μπροστά στη διαμόρφωση μιας νέας κατάστασης. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης, να καταπολεμήσει το ρεύμα της ανεργίας και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Η ανασύνταξη του
κεντροαριστερού χώρου αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση.

Η δημοκρατική κεντροαριστερά και η σοσιαλδημοκρατία οφείλει πρώτη να καταθέσει ολοκληρωμένες θέσεις για ριζοσπαστικές αλλαγές στο κράτος, για την ισονομία, για την εμβάθυνση της διαφάνειας και των καθαρών σχέσεων μεταξύ πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Πιστεύω ειλικρινά σε μια ευρεία δημοκρατική κεντροαριστερά χωρίς να προτάσσει ο καθένας κριτήρια προσωπικά, μικροκομματικά ή παραταξιακά παρά μόνο εθνικά.

Τρια ειναι τα μεγαλα ζητήματα που πρέπει κατα την γνώμη μου να μας απασχολήσουν εν όψη της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

- Πρωτον, πρωτίστως οι υποψήφιοι Πρόεδροι και δευτερεύοντος οσοι υπόλοιποι  ασχολούνται με την διαδικασία, θα πρέπει με τον λογο τους, τα επιχειρήματα τους και την σταση τους να πείσουν τον δημοκρατικό κοσμο να προσέλθει στην ψηφοφορία και να εκφραστεί.

- Δευτερον, μεγαλο στοίχημα για την διαδικασία ειναι, εκτός απο τον παλιό δημοκρατικο κόσμο που εχει αναμνήσεις και θέλει να ξαναδεί να γεννιέται η μεγαλη Δημοκρατική Παραταξη, θα πρέπει να πείσουμε και τους νέους οτι το αποτελεσμα του νεου αυτου εγχειρήματος θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτους.

- Τρίτον και σπουδαιότερο ειναι η επόμενη μερα, η οποια πρεπει να μας βρει ενωμένους ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Διότι εαν αυτο δεν συμβεί πολυ φοβαμαι οτι η προσπάθεια ολου του εγχειρήματος θα παει χαμένη.

Ας δούμε αυτή την προσπάθεια ανυστερόβουλα και συλλογικά, όπως άλλωστε αρμόζει σε μία αξιοπρεπή δημοκρατική κεντροαριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την προσωπικη μου άποψη.Σε κάθε περίπτωση όμως διατηρω το δικαίωμα να μη δημοσιεύονται σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.